Alex van Capelle, GZ-psycholoog

Na een opleiding Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik in 2004 gaan werken als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg. In eerste instantie in een grote GGZ- organisatie en later in een eerstelijnspraktijk. Sinds 2010 werk ik als vrijgevestigd GZ-psycholoog. Naast mijn werk heb ik een gezinsleven met jonge kinderen en breng ik graag tijd door in de natuur.

Werkwijze

In de therapie zal je meer zicht krijgen op je overtuigen en je gevoelsleven en zal er gekeken worden hoe je vanuit je verlangens richting kan geven aan je leven. De gesprekken zijn gericht op het contact maken met je eigen wijsheid om zo de problemen en klachten die je ervaart in het dagelijks leven aan te kunnen. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat een klacht of stoornis een mogelijkheid biedt tot groei en ontwikkeling. Voor mensen die veel “in hun hoofd zitten”, gebruik ik vaak een ervarings- en lichaamsgerichte benadering, zodat je naast je verstand ook beschikking krijgt over de intelligentie van je gevoelsleven en je lichaam.

Gespecialiseerd in de behandeling van

 • Angst, stress en burn-out
 • Psychotrauma- en verwerkingsproblemen
 • Somberheidsklachten
 • Lichamelijke spanningsklachten
 • Negatief zelfbeeld en assertiviteitsproblemen
 • Problemen op relationeel vlak

Contactgegevens

Alex van Capelle

Tel: 06-14386125

Website: www.praktijkprabhu.nl

Email: info@praktijkprabhu.nl


Janny van de Beek, GZ-psycholoog en orthopedagoog.

Na mijn opleiding tot orthopedagoog  aan de universiteit van Utrecht heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog gedaan bij een grote GGZ instelling in de regio Utrecht (Altrecht). Ik heb ervaringen met meerdere soorten problematieken en leeftijdsgroepen. Sinds 2012 ben ik gestart met mijn eigen praktijk in Soesterberg. De korte lijnen met de andere hulpverleners in medisch centrum Soesterberg maken het werken aldaar erg plezierig.

Werkwijze

Het eerste gesprek zal er op gericht zijn uw hulpvraag duidelijk te krijgen en daar waar mogelijk zetten we al stappen in uw behandelproces. In de volgende gesprekken zullen we gericht aan uw problematiek werken. Dat kan zijn met behulp van inzicht gevende technieken uit bijvoorbeeld de schematherapie, gesprekken waarbij een meer cognitief gedragstherapeutische aanpak centraal staat of systeemgesprekken. Voor de behandeling van psychotrauma maak ik vaak gebruik van EMDR.

Gespecialiseerd in de behandeling van

 • Angst- en depressieve klachten
 • Psychotrauma- en verwerkingsproblemen
 • Klachten die samenhangen met de persoonlijkheidsontwikkeling, dat wil zeggen als u door steeds terugkerende patronen in conflict raakt met uw omgeving
 • Problemen op relationeel vlak
 • Ik heb tevens ervaring met ernstigere psychiatrische problematiek. Patiënten met een stabiel chronisch psychiatrisch ziektebeeld die niet meer in de specialistische GGZ behandeling behoeven en toekunnen met de (tijds)beperking van de generalistische basis GGZ zijn ook welkom.
 • Kinderen zijn welkom maar ik heb sinds 1-1-2018 besloten om niet meer voor een vergoeding via de gemeente in aanmerking te komen. Dit betekent dat u de kosten zelf zult moeten betalen. Mocht u vergoedde zorg willen dan kunt u contact opnemen met uw gemeente en kunnen zij u verwijzen naar een hulpverlener met wie de gemeente een contract heeft.

Contactgegevens:

Janny van de Beek

Telefoon: 0641117947

www.psycholoogjannyvandebeek.nl

E-mail: info@psycholoogjannyvandebeek.nl